Parti András

Merkapt sportágválasztó + Critical Mass!

  2008. 09. 23. 
Index kép

Az utóbbi néhány napban, két eseményre voltam hivatalos, és egy eseményen vettem részt fakultatív programként. Most erről számolok be.

Múlthét péntekre, meghívást kaptam a Merkapt SE. szervezésében megrendezésre kerülő 3.-ik Nagy Sportágválasztóra, hogy képviseljem saját sportágamat. Persze sok más olimpikon is itt volt, hogy sportágukba próbálják bevezetni az érdeklődőket.
Rengeteg iskolás kisgyerek volt kint ezen a napon, mivel a péntek elsősorban az iskolák napja volt. Nagyon jó volt látni, hogy azért sokukat érdekli a bringázás is. Annyi autógrammot osztottam nekik hogy azt hittem ki fog fogyni a tollam. Nagyon aranyosak voltak, volt akinél nem volt papír, ő a kezét a pólóját, vagy a sapiját íratta alá.
Bevállaltam hogy én is kipróbálok más sportágat, ha már itt vagyok. Nekem a kenu jutott!
Egy medencébe próbálkoztam vele, és elég jó tanárokat kaptam! Kozmann Gyuri és Hüttner Csaba segített nekem! Eleinte bizakodó voltam, mert nekem is jó az egyensúlyérzékem, de amint betérdeltem ebbe a versenykenuba, minden kételyem elszállt. Kizárt hogy nem borulok be, ha elengednek! Olyan magason van a súlypont, hogy ez így elsőre senkinek nem szokott menni. Szerencsére végig megtartottak, mondtam hogy el ne engedjenek mert azonnal megfürdök. Persze elsült néhány poén, de megúsztam szárazon ezt a kalandot. Azt hiszem maradok a bringánál!
Mindenesetre nagyon jól éreztem magam egész nap, jó hogy van egy ilyen rendezvény, ahol az emberek közelebb kerülhetnek rengeteg sportághoz, és talán kedvet is kapnak valami mozgáshoz.
A hétvégén volt a lakhelyemen a Soroksári napok, melynek keretén belül, ünnepélyesen kaptam egy oklevelet a polgármestertől a pekingi szereplésem elismerése képen.
Majd hétfőn jött a Critical Mass, legutóbb 2005- be tudtam részt venni rajta, mert mindig ütközött valami versennyel. Most végre megint sikerült! Pár barátommal mentünk ki, és ugyan a Hősök terén kicsit lekéstük a bringaemelést, a Moszkva téren viszont már időbe ott voltunk, és bringát emeltünk. Nagyon komoly volt a hangulat, meg a látvány!
Hihetetlen sokan voltunk ismét, nem tudom mikor veszik már észre a politikusaink hogy mekkora is ez a massa. Talán megéri ezzel foglalkozni!
Most folytatom a pihenést. Nagyon nehéz.
Úgy tűnik a héten még bulizni is eljutok, hogy teljes mértékbe kikapcsoljak! De azért mindenképp mozgok is majd egy keveset, mert úgyse bírok magammal.

Ezen a sportos őszön mozogjatok még ti is egy keveset, amíg jó az idő!

Andris
Kapcsolódó galériák: Sportágválasztó - 2008-09-23
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob