Parti András

Megint egy második hely. Ezúttal Csömörről!

  2014. 06. 23. 
Index kép

Sziasztok!
Ezt a hétvégét is versenyzéssel töltöttem, szerencsére annyi könnyítéssel, hogy végre ismét idehaza, a Csömöri Bringafesztiválon indultam, ami idén C2-es besorolást kapott.

Több szempontból is nagyon örültem, hogy ilyen közel volt végre világranglista pontszerző verseny. Egyrészt nem kellett nyakunkba venni a világot és több száz kilométert utazni, másrészt pedig, azért a hazai közönség varázsa mindig más…

Optimista voltam, jól mentek az edzések a héten, bár ez a pálya nem kimondottan fekszik nekem. Tipikusan az a pálya, ahol vagy 50 kört kell menni, hogy az ember emlékezzen minden kanyarra, mivel sokat nem mentünk egyenesen. Én csak 6 kört mentem rajta, de bíztam benne, hogy elég lesz…

A délután fél hatkor volt a rajt, ami azért nem szokványos, kicsit furcsa is volt, hogy elment az egész nap, mire a rajthoz kerültünk. A pontok reményében egész színes nemzetközi mezőny jött össze.

A rajtot most egészen jól „ellőttem”, már az első emelkedőn én mentem elől. Mondjuk ennek taktikai oka is volt, a sok egynyomos miatt, nem akartam valaki mögé beragadni… Egy nagyon kicsit el is szakadtunk egy ukrán versenyzővel, miközben én mentem elől, de a lefelékben borzasztóan csúszkáltam, valószínű a keményre járt talajon összegyűlt por, plusz a talán egy kicsivel keményebbre fújt gumim volt a ludas. Meg is lett az eredmény, egyszer csak a földön találtam magamat… Kicsit odavertem az oldalamat, meg egy-két részemet, de nem éreztem sokat belőle, nem is hátráltatott. Inkább csak kiestem a ritmusból, lefelé pedig még lassabb voltam, nem éreztem a pályát. Az ukrán Gerashchenko el is ment, hátulról pedig Zsolti ért utol a lefelében. Engedtem is menni és kicsit le is szakadtam róla. Felfelé viszont egészen jól haladtam, visszaelőztem Zsoltit és ekkor meg én szakadtam el kissé, de a kör vége felé, lefelé megint utolért. Egyértelműen lassabb voltam. Ekkor Zsolti defektelt mögöttem, szerencsére nem messze a depótól. Innen egyedül haladtam. Az utolsó körre egészen megközelítettem az élen haladó ukránt, de már nem tudtam megfogni, lefelé egyértelműen lassabb voltam.

Második lettem ismét. Kicsit (nagyon) déja vu-m volt a múlthét után, erősen hasonló volt a verseny forgatókönyve… Közben Zsolti is egész szépen feljött, itt most úgy éreztem, ha nem defektel, Ő lett volna a második, minimum…

Elégedett most nem vagyok, kimondottan rosszul esett ez a verseny, viszont a csapatból ketten dobogóra állhattunk, még ha nem is a legtetejére.

A Lányoknál Benkó Barbi nyerni tudott, szóval hazai szempontból nem volt rossz nap. J

Köszönöm mindenkinek a segítséget szurkolást, nagyon jól esett és gratulálok a szervezőknek, jó kis versenyt raktak össze!

Az elkövetkezendő hétvégén is versenyzek, most Ausztria, Kirchberg lesz a cél, ahonnan már haza se jövünk, hanem megyünk tovább edzőtáborozni Livigno-ba, magaslatra!

 

Üdv: Andris

Címkék:
c2
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob