Parti András

Második hely a samobori C1-esen!

  2014. 06. 17. 
Index kép

Sziasztok!
Újabb hétvége, újabb verseny és beszámoló… Ezúttal Horvátországban, Samoborban versenyeztem, ahol sikerült megismételnem a tavalyi második helyemet, aminek örülök, de úgy érzem, hogy egy kicsivel több is lehetett volna benne…

A múlt heti hirtelen meleg időjárás kicsit lassította a regenerációt az EB után, de igyekeztem minél korábban indulni, hogy még a legnagyobb meleg előtt hazaérjek. Így egészen jókat tudtam edzeni ennek ellenére.

A hét vége felé sajnos kicsit máshogy alakult az időbeosztásom, mint szerettem volna, mert a nagyobbik kutyánk, a már 13 éves golden retrieverünknek begyulladt a méhe. Ezért pénteken este, sos meg kellett műteni. Nagyon izgultunk érte, de úgy tűnik rendbe fog jönni, már túl van a kritikus három napon…

A péntek esti rohangászás után, szombat reggel már indultunk is Samoborba, Valter Tibi vezetésével, de most Jucus is eljött velem. A pályát ismertem, tavaly is ugyanez volt. Nekem kimondottan fekszik, mert elég hosszú emelkedők vannak benne, lefelé pedig jó technikás.

Negyediknek szólítottak be a világranglista szerint. A rajtom rendben volt, itt egy elég hosszú emelkedővel kezdtünk, ami elég jó lehetőség volt a helyezkedésre, bár az elején valahogy nem éreztem túl fittnek a lábaimat. Azért az első körben, úgy hárman-négyen már elszakadtunk, a második körben pedig a harmadik helyen találtam magam, kicsivel leszakadva a vezető ukrán, belga duótól. Már majdnem fel is értem rájuk, amikor lefelé egy kanyart kicsit szűkre szabtam és vállal fennakadtam egy fán… Előre is borultam. Különösebb bajom nem lett, kicsit éreztem a vállamat, de semmi extra, egyből felpattantam. Csak a hátsó fékemmel történt valami, fellevegősödött, és markolatig tudtam húzni. Kicsit el is kezdtem aggódni, mert ezen a pályán nem túl előnyös, ha nincs fék… J Szerencsére valahogy helyrerázódott az olaj, illetve a levegő (gondolom). Így csak egy fél kört kellett így abszolválnom. Azért ekkor egy kis hátrányt összeszedtem, de előttem is zajlottak az események a következő körökben. Ők is estek egyet, így egész közel kerültem, de sajnos csak az utolsó körben értem utol a belga versenyzőt, aki a második volt. Őt könnyen le is szakítottam, de az ukrán, Risenku-t nem tudtam már utolérni, pedig előző nap versenyzett egy másik C1-esen, azt hittem meg fog rogyni a végére, de nem így lett.

Második lettem, mint tavaly, 25 másodperc hátrányban, pedig úgy érzem, hogy volt bennem több is, de nem elégedetlenkedek, örülök ennek is. Ez 40 UCI pontot jelent, ami mindig jól jön…

Férfi felnőttben még Blazsó Marci lett a 16. amivel sajnos pont lemaradt a pontszerzésről. A lányoknál az előző napi szintén C1-es második helye után, Benkó Barbi itt 3. lett. Még néhány hazai fiatal versenyző is kilátogatott a versenyre, mindannyian dobogóra is állhattak, szóval eredményes magyar nap volt! Gratulálok mindenkinek és köszönöm a supportot ezen a hétvégén is!

Most hétvégén is folytatódik a versenyek sora, méghozzá szombaton, Csömörön (C2) fogok versenyezni, ahogy hallom egész színes nemzetközi mezőny várható és sok egyéb program is lesz! Végre ismét itthon versenyezhetek. J Érdemes kilátogatni, szurkolni! ;-)

 

Üdv: Andris

Címkék:
c1
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob