Parti András

18. hely a sankt wendeli Európa Bajnoksáról!

  2014. 06. 10. 
Index kép

Sziasztok!
A hétvégén Németországban versenyeztünk a magyar válogatottal, az XCO Európa Bajnokságon. Számomra nagyon jól sikerült, megjavítottam a legjobb EB. helyezésemet. Titkos célom volt a top 20, hát bejött!

Albstadt után az egész múlt hetet Németországban töltöttük. Összebútoroztunk egy 6 fős apartmanban, Megyaszai Lilla, Benkó Laci, Juhász Zsolti, Dina Marci, Erdélyi Atkó és én felállásban. Az ügyeletes rangidős konyhatündér én lettem J, én csesztettem néha a fiatalságot, hogy ne szabaduljon el a pokol a konyhában. Biztos utáltak érte, de így sikerült még fenntartani egy élhető környezetet. J Azért többnyire jól összedolgoztunk, így nem volt vészes a sütés-főzés. Mondjuk nekem nincs is gondom vele, csak hat főre azért más, de többnyire mindig segédkezett valaki, szóval nem volt vészes. Plusz a bevásárlást is a fiatalok intézték, mi Zsoltival csak összeírtuk a szükséges dolgokat. J

Kicsit messze laktuk a pályától, úgy 20 kilométerre, egy üdülőparkban, egy szép tó mellett, nyugis környezetben. Most még így is sok időnk volt bejárni a pályát, ami ugyan nem igényelte volna ezt, mert technikailag nem volt túl extrém. Inkább „erőpálya” volt. A hét elején még 13-15 fokban esőben edzettem 4 órát, de a hétvégére igen nagy változást ígértek, 32 fokot és „szakadó” napsütést… Ez akkor még kicsit hihetetlennek tűnt, de bejött, beütött a nyári kánikula a hétvégére! Sejtettem, hogy ez kulcsfontosságú lesz a versenyen, mivel még jó hosszúra is szabták előre láthatólag.

A hét közepe felé még kiegészültünk az EB. válogatott többi tagjával is.

Most a 35-ös rajtszám jutott nekem, Zsoltinak a 43-as. Ez a beszólítási pozíciót is jelentette, csakhogy engem a teljesen a jobb szélre állítottak a bírók, ami már eleve a hosszabb ívet jelentette, viszont egy „kedves” finn versenytársam előre jött szinte leghátulról, mivel a rajtkapu lába miatt, maradt még egy kis hely a kordonok mellett, viszont ugyebár ott már nem lehetett volna rajtolni, mert nem fér el a kaputól, ezért sréhen beállt elém. Azt hittem rosszul látok, hogy ilyen pofátlan, próbáltam is visszatessékelni, de nem vette a lapot… Így elég gyenge rajtot vettem (ami rém amúgy is jellemző), de ez még nem volt elég, mert az első rövid meredeknél előttem összeakadtak, én meg beléjük mentem, hátulról meg belém… Így még jobban visszacsúsztam. 50-en kívül kezdtem az első kört. Zsoltinak jobban jött ki, őt már nem is láttam. Annyi szerencse azért volt a dologban, hogy a pálya jellege miatt, egészen jól vissza tudtam dolgozni magam egy-két kör alatt. Az első kör után már 27., majd 17. is voltam. Többnyire csoportokra szakadt a mezőny, mivel elég „bolyozós” pálya volt. Én is egy 5-6 fős csoportban mentem, bár néha kicsit gumiztam rajtuk a verseny közepe felé, de mindig visszaküzdöttem magam valahol. Azért a meleg és hosszú verseny eléggé kivett, kellett a végére is hagyni… Jó páran meg is haltak a vége felé…

Két körrel a vége előtt volt egy kis technikai malőröm, mivel a láncom beesett a legkisebb fogsor és a váz közé, és nem igazán akart kijönni, így le is szakadtam a csoportról, mire visszament… Folyton láttam őket magam előtt, de nem tudtam érdemben közeledni, csak az utolsó körben, onnan leszakadókat tudtam megfogni. Ketten le is szakadtak, őket be is támadtam az első adandó alaklommal. Egy portugál srác azonban majdnem a kör végéig rajtam tudott maradni, de az utolsó lefelé előtt, ismét megindultam, majd lefelé a szántáson üveghangon mentem.

Így bejöttem 18.-nak, ami az eddig legjobb eredményem az EB.-n és gondolom felnőttben Magyarországé is. Majdnem 1 óra 49 percet mentem a 32 fokos hőségben, ami kicsivel hosszabb, mint amennyi optimális lett volna, a győztes Julien Absalon-tól 4 perc 53 másodpercet kaptam.

Zsolti is nagyot ment 24. lett, pedig neki is volt egy kis szervize, mivel neki meg a hátsó átütő tengelye lazult ki, ami a hátsó váltó fület is fixálja, szóval meg is kellett állnia szerelni… Blazsó Marci leghátulról rajtolva a 48. helyen végzett.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Hátradőlni továbbra sem fogok, igyekszem még csiszolni a formán, most hétvégén Horvátországban, Samobor-ban versenyzek egy C1-es versenyen.

 

Üdv: Andris

Címkék:
verseny
Kapcsolódó fájlok: Eredménylista
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob