Parti András

Az eddigi legjobb Világkupa kezdet!

  2014. 05. 26. 
Index kép

Szisztok!
A hétvégén a nove mestoi világkupával kezdtem a sorozatban való szereplést, lévén az első kettőt kihagytuk, anyagi megfontolásból. Viszont ilyen jól még nem kezdtem a VK. szezont, nem is voltam messze az eddig legjobb helyezésemtől, pedig a verseny előtt voltak kétségeim…

Kezdem az elején… Eredetileg úgy volt, hogy indulok még egy C1-es versenyen a VK előtt két héttel Grazban, de sikerült kicsit lebetegednem. Semmi komoly, csak nem volt erőm pár napig, így az edzéseknek is szépen keresztbe tett és az orvosok azt javasolták a versenyre se menjek el, mert ez valami vírus lehet a vérképem alapján.

Szerencsére aránylag hamar összekaptam magam, de erőnlétileg kicsit visszavetett… Aggódtam is a közelgő világkupa miatt, mert a wattokon is látszódott, hogy még nem vagyok tökéletes állapotban.

A válogatottal utaztunk ki csütörtökön. Szállást sajnos nem a megszokott helyre foglaltak nekünk (pár kilométerre a versenytől), hanem 17-re, ami kicsit problémásabbá tette a kijutást, mivel nem mindig fért bele, hogy oda-vissza tekerjünk.

A pálya a szokásos volt, egy nagyon picit változtattak csak rajta a tavalyihoz képest, minden esetre nekem ez a kedvenc pályám.

A bringát is „egytányérosítottam” erre a versenyre, bár kicsit neccesnek éreztem a 36-os fogsort, de bevállaltam, így 36-36 volt a legkönnyebb áttételem.

A rajtnál, illetve a versenyen, itt mindig brutális a hangulat, hát most is az volt. Óriási lelátó, tele szurkolóval, profi szervezés, a rajt előtt még egy kis Red Bullos műrepülő só, majd a rajtnál olyan hangulat van, hogy én mindig beleborzongok! Ráadásul most annyi magyar volt kint, mint szerintem még soha! Hihetetlen érzés így ott állni a rajtnál, majd versenyezni!

47.-nek szólítottak be, ez kb. a 4. sor volt. Egészen jól elkaptam a rajtot, főleg magamhoz képest. Na mondjuk a rajtkörön még annyi minden történt, hogy voltam előrébb is, hátrébb is. Volt két rész, ahol ketté választották a pályát, sikerült mindkétszer a rosszabbat választanom, de van ilyen. Az első kört végül az 53. helyen kezdtem meg, majd próbáltam előrébb verekedni magam. A második körben kezdtem el jobban haladni a többiekhez képest, hoztam is jó pár helyet. Gyakorlatilag körről körre tudtam előre jönni. Mondjuk volt is előttem „csillaghullás”, egyik körben a helyiek kedvencét, az olimpiai bajnok Kulhavy-t értem utol. Nem festett túl jól...

Az utolsó körre fordulva, még nagy volt a kavar, mindenki rákapcsolt, engem is előztek, én is előztem. Végül úgy alakult, hogy sprintre jöttem egy brazil sráccal, de mivel hátulról is jöttek fel ránk, ő pedig lassított, kénytelen voltam én kezdeni a sprintet, de sajnos alulmaradtam. Azért így is bejöttem a 34. helyen, amivel abszolút elégedett vagyok, főleg az utóbb időszak fényében. Ilyen jól még nem kezdtem a VK. szezont! Elég egyenletes köröket is sikerült mennem, a legjobb és a legrosszabb köröm között, csak 17 másodperc volt. Zsolti is sprintre jött a 60. helyért, amit meg is nyert, így ő is szerzett pontot!

A hangulat az egész verseny alatt őrült volt, hihetetlen mennyiségű szurkolóval, brutális érzés ennyi ember előtt versenyezni, de a legjobb az egészben, hogy rengeteg magyar volt kint és szurkolt nekünk! Mindig kihallottam a csehek közül, a magyarokat! Ilyenkor érzem igazán, hogy megtérül az a sok befektetett munka, energia! Köszönöm ezt sok buzdítást, ez nekem sokat segített és remélem meg is tudtam hálálni és még fogom is nektek… J

Rögtön most hétvégén már folytatódik is a VK. sorozat, a németországi Albstadtban, majd onnan haza se jövünk, mivel egy hétre rá Európa Bajnokság, szintén Németországban. Szóval szurkoljatok továbbra is nekünk!

 

Üdv: Andris

 

Fotó: Velo.hu-Thommey

Címkék:
World Cup
Kapcsolódó fájlok: Köridős eredménylista!
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob