Parti András

Mélypont után újra felfelé!

  2014. 04. 30. 
Index kép

Sziasztok!
Már régen jelentkeztem, pedig volt pár verseny, de sajnos kissé mélypontra kerültem különböző okokból kifolyólag és nem igazán szerettem volna senkit negatív dolgokkal traktálni. Van mindenkinek elég baja… De most már ismét sínen vagyok, úgy érzem!

Szóval legutóbbi jelentkezésem óta, volt egy pulai C1-es verseny, amin kiálltam, ezt nem is vesézném túl, nem voltam ott fejben. Majd egy héttel később, edzésképpen rajthoz álltam az országúti hegyi OB-n, ott egy 4. helyet sikerült elhoznom. Még nem voltam a toppon és túl hosszút is indítottam, aznap ennyire voltam képes.

Majd a Húsvét hétvége kimaradt versenyzésileg, de edzésileg ekkor kezdetem összeszedni magamat, végre éreztem, hogy tudok haladni és van motivációm. A múlthét pedig már kimondottan jó volt, jól mentek az edzések, már sokkal optimistábban álltam rajthoz most hétvégén Horvátországban, a vodicei C2-es versenyen.

Kicsit déja vu érzésem van itt mindig, mivel már versenyeztem itt párszor, először 11 évvel ezelőtt. Ilyenkor elgondolkozok, hogy már ilyen öreg lennék? J  A pálya is többé-kevésbé ugyanaz már ezer éve.

Az egyes rajtszámot kaptam a világranglista szerint, de itt volt pár lengyel versenyző a JBG-ből, akikkel tudtam, hogy számolni kell. Jól el is kapták a rajtot, rögtön ketten az élre álltak, majd elkezdődött a szokásos taktikájuk… A sok egynyomoson az első ellépett, míg a második feltartott minket, így többen együtt is maradtunk még az első körben és rögtön kaptunk úgy 50 másodpercet. Majd a második kör elején úgy döntöttem üldözőbe veszem az élen állót, Zsolti és Zoli készségesen el is engedett (ezért köszönet). Ahogy odaléptem el is kezdett csökkenni a különbség, egészen olyan húszon pár másodpercig, de akkor meglátott és ő is odalépett neki. Ismét nőtt a különbség, látszott, hogy van erő a lengyelben. Próbáltam még innen is üldözni, de az utolsó körre látszódott, hogy elég, ha a második helyemre vigyázok, mivel a sok szikla miatt, könnyen le lehetett defektelni, ezért csak egy biztonságit mentem.

A második helyen végeztem, ami végül is biztató, jól éreztem magam, alapvetően elégedett vagyok. Zsolti bejött a 3. helyen, Szatmáry Andris pedig 4. lett, szóval jól szerepelt a csapat.

Köszönet mindenkinek a sok segítségért a hétvégén!

Ezen a hétvégén is folytatjuk a versenyzést, bár most csak Juhász Zsoltival utazunk az ausztriai Haimingba, hogy egy HC kategóriás versenyen próbáljunk még UCI pontokat gyűjteni. Szurkoljatok majd, mert elég kemény mezőny várható!

 

Andris

Címkék:
c2
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob