Parti András

Szolid, de biztató kezdet Langenlois-ban!

  2014. 04. 01. 
Index kép

Sziasztok!
A hétvégén belecsaptunk a közepébe és egy kő kemény tavaszi klasszikusnak megfelelő versennyel kezdtük meg a 2014-es XCO szezont, az ausztriai Langenlois-ban. Mind a csapat, mind a Magyar válogatott részt vett a versenyen.

Ez a verseny már 23. alkalommal kerül megrendezésre, tehát komoly tradíciója és presztízse van és amolyan közép-európai szezonnyitónak is számít. Ennek megfelelően elég kemény mezőny szokott összejönni és ez most se volt másképp.

A pálya is hagyományosnak mondható, amióta az eszemet tudom ugyanaz, csak most sokkal porosabb volt, mint ahogy eddig valaha is láttam. Itt még előfordul szélsőséges időjárás, tavaly ugyan nem indultam itt, de tudom, hogy -5 fokban versenyeztek, idén bő 20 fok volt. Azért inkább az utóbbit választom! :)

A 8-as rajtszámot kaptam a világranglista szerint, ez pont a második sort jelentette. Be is álltam a legerősebb cseh trió mögé (Cink, Kulhavy, Skarnitzl). Azonban ahogy közeledett a rajt (szebben sajnos nem tudom mondani), kezdtem úgy érezni, hogy jó lenne elmenni a „mosdóba” (ez később vissza is ütött). Erre már sajnos esély se volt. Ennek ellenére a rajtom jól sikerült így elsőre, magamhoz képest. Még a verseny első felében is aránylag jó voltam, csak azt éreztem, hogy még nem vagyok elég robbanékony, nem esett túl jól, ha sokat mentem kiállva. Úgy a 14-15. hely körül mozogtam, de valahogy ekkor kezdett némi diszkomfort érzésem lenni a hasamban. Ne volt vészes, csak kicsit kellemtelen, arra viszont pont jó volt, hogy picit visszafogjon. Rám nem jellemző módon a verseny második felében vissza is csúsztam pár helyet, pedig normál esetben ekkor szoktam jobban menni. Az utolsó bő két körben már csak a 17. helyen stagnáltam és itt is futottam be. A kissé hosszúra szabott versenyt, végül a cseh Jan Skarnitzl nyerte.

Elégedett nem vagyok, bár ahhoz képest, hogy úgy érzem nem sikerült kihozni a maximumot magamból, nem is olyan rossz ez a helyezés és még van is hova gyorsulnom… Kezdésnek minden esetre jó volt ez egy pozitív jel, legközelebb már remélem valóban elégedett leszek majd! ;-)

A csapat tökéletes munkát végzett, mindenki a kezünk alá dolgozott, szóval ezen nem múlott semmi. J

Egyébként elég sok magyar induló és szurkoló volt a versenyen, utánpótlás kategóriában született is pár szép eredmény! Gratulálok mindenkinek és köszönöm a szurkolást! J

A következő megmérettetés, a hétvégén, szombaton, Pulában vár ránk egy C1-es verseny formájában.

Szurkoljatok! ;-)

 

Üdv: Andris

Címkék:
c1
Kapcsolódó fájlok: Eredménylista!
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob