Parti András

Pályafutásom eddigi legjobb Világkupa. helyezése! 29. hely!

  2013. 06. 17. 
Index kép

Sziasztok!
Hogy is kezdjem… Nagyon-nagyon jól sikerült a val di sole-i világkupa! Én a pályafutásom eddigi legjobb eredményét tudtam hozni, ami Magyarország eddigi legjobb eredménye is, Juhász Zsolti pedig első éves felnőttként, szintén élete legjobbját hozta!

Hogy mi volt a csapat jó eredményeinek hátterében? Az, hogy már hétfőn megérkeztünk ide, mivel Horvátországból egyenesen átjöttünk, így kényelmesen volt időnk mindenre. Alaposan be tudtuk járni a pályát, jókat tudtunk edzeni és a pihenésre is volt idő. Zsoltival már összeszokott párost alkotunk, így a főzés sem okoz problémát, mindenki tudja a dolgát, jól össze tudjuk állítani az menüt. J

A hangulat is jó volt, sokat röhögtünk, még ha a szövetség kicsit le is húzta azt. Ugyanis az eredeti terv az volt, hogy három versenyt megyünk sorozatban, úgy, hogy haza se megyünk, kezdve a horvát C1-esel, majd itt folytatjuk és innen megyünk át az EB-re, Bern-be. Ehhez képest még az indulás előtt pár nappal kaptunk egy e-mailt, hogy az EB-t lehet nem tudja finanszírozni a szövetség. Pedig ezt nekik kéne, mivel ott az országot képviseljük, válogatott mezben megyünk, nem pedig Waberer’s Areus Cube-os, csapatmezben.

Már itt Olaszországban kaptuk a hírt, hogy biztosan kimarad az Európa Bajnokság, mehetünk haza… Tulajdonképpen a csapatunk is kifizethette volna, illetve egy másik cég is felajánlotta, hogy finanszírozná ezt a kb. 250-300 ezer forintot, de hosszas gondolkodás után, a csapattal úgy döntöttünk, hogy így nem megyünk. Ez elvi kérdés, ugyanis a szövetségnek az lenne a dolga többek között, hogy például minket kijuttasson az EB-re… De nem tett semmit az ügy érdekében amennyire én tudom… Szóval kriminális a helyzet… Ezek után egyre kevésbé merek a dél-afrikai világbajnokságban gondolkodni, így nehéz célokat kitűzni…

Azért próbáltuk kizárni a negatívumokat és igyekeztünk a dolgunkra fókuszálni! A pálya sok rövidebb, de annál meredekebb emelkedővel volt tarkítva, technikás, de nem „életveszélyes” lefelékkel. Nekem tetszett, de általában jobban mennek a hosszabb emelkedők.

Zsolti az 58-as, míg én az 54-es rajtszámot kaptam, szóval megint szinte egymás mellől rajtoltunk. A verseny napjára lett talán a legmelegebb a héten, a déli hegyoldalon a fal meredekségű emelkedőkön ez még ütősebb volt.

A rajtot mint egy 100 méterig jónak mondtam volna, de egy bukás történt elől… Satufék és próbáltam a legjobban kijönni a dologból. Mi Zsoltival még szerencsések voltunk mivel középen pont volt egy lyuk, ahol át tudtunk menni mindketten! Relatíve jól jártunk és üldözőbe tudtuk venni a mezőnyt, de sokan jobban beragadtak. Még pont el is kaptuk a sor végét és megkezdtük az első teljes kört, persze mindenki full gázzal! Az első kör után a 37. helyen álltam, de igyekeztem beosztani az erőt, mert a meleg és a kegyetlen meredek emelkedők, gyilkos kombinációt alkottak. A negyedik-ötödik kör körül volt egy kis krízisem, de túl tudtam lépni rajta, illetve így maradt még power az utolsó körre, amikor komoly „tűzijáték” kezdődött. A 30. helyen kezdtem meg az utolsó kört, de gyorsan „belószoltam” azt a két versenyzőt akivel együtt mentem ekkor. Ők le is szakadtak, de mögülük még akiben maradt erő, az támadt, innen volt akit én előztem, volt aki engem előzött, de már mindenki az utolsókat rúgta, voltak nagy halálok. Például Ralph Naef mellett is így mentem el, majd hárman sprintre érkeztünk a célegyenesbe, de én fordultam be leghátul a lassító után, nem sok esélyem volt a sprintben. Az utolsó köröm, egyben a 23. legjobb köridő volt, de csak egy helyet tudtam javítani 29. lettem!

Azért nagyon örültem, mert végre elértem, hogy kettessel kezdődjön a VK eredményem és ne háromjegyű legyen. J Ezzel a tavalyi, la bressi 30. helyemet tudtam megjavítani, de remélem ez még nem a vége és nagyobb célokat is kitűzhetek! Jelenleg a három futam alapján a 41. helyen állok összetettben.

Zsolti is hihetetlen jól szerepelt, első éves felnőtt létére, a 42. helyen végzett! Nagy volt az öröm mindkettőnknél! J Csak ledőltünk egy árnyékos helyen és élveztük a pillanatot (illetve próbáltunk mozgásra alkalmas állapotba kerülni).

Ezek után az eredmények után, azt hiszem még nagyobb égés a szövetség részéről, hogy kihagyjuk az EB-t… Többen is kérdezték, illetve mondták, „hogy akkor jövő héten Bernben”, de mondtam, hogy nekünk ez nem játszik… Furcsállták egy kicsit …

Ezúton is nagy köszönet Benkó Lacinak a segítségért!

Most már itthon vagyunk, és igyekszünk a következő versenyekre még jobb formába kerülni, most kicsit alakítani kell így a versenyprogramon, de valószínűleg legközelebb két hét múlva egy szlovén C1-esen indulunk!

Addig is sok kilométert mindenkinek, ha már megjött a nyár! J

 

Andris

Címkék:
World Cup
Kapcsolódó fájlok: Köridős eredménylista!
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob