Parti András

Nove Mesto World Cup 43. hely! Térdfájás és doppingellenőrzés...

  2013. 05. 27. 
Index kép

Sziasztok!
Elég sűrű volt a múlthét, mivel az albstadti világkupáról, hétfő hajnali háromkor hazaérve, mindössze egy "kómás" hétfő és még két további napon voltunk itthon, mert csütörtök reggel már indultunk is a Csehországba, a következő világkupára.

Ilyen sűrű időbeosztással azért meg kellett tervezni a dolgokat, főleg az előző verseny után, amin minden ruhám olyan saras lett, hogy az egy élet kivakarni belőle, így édesanyám segítségét vettem igénybe… J Plusz a bringa rendberakása, további mosások, cuccok ellenőrzése, mert ugye ennyi időre ki se pakolok és pihenni, illetve edzeni is kéne, szóval sűrű ilyenkor a program.

Ez még nem volt elég, mert csütörtök reggel még indulás előtt meglátogattak a doppingellenőrök, egy gyors mintavételre, így nekem köszönhetően az egész csapat (Juhász Zsolti, Erdélyi Atkó, Csielka Márk, Valter Tibi, kísérő) kis késéssel indult.

Sajnos a némi térdproblémával is küzdöttem a héten, még Albstadt előtt elkezdtem érezni a jobb térdemet, de csak nagyon kicsit, és ekkor még kb. 5 perc bemelegítés után el is múlt. Azonban ott a versenyen, pont erre a térdemre estem rá és azóta jobban is fájt, illetve egyre több idő kellett, hogy elmúljon, bemelegedjen. Szerencsére a masszőröm, Kovács Zoli, foglalkozik taping-eléssel, így „megragasztott”, de kicsit tartottam a hétvégi versenytől, hogy bírja-e majd a térdem…

A pálya nagyjából megegyezett a tavalyival, csak néhány helyre leborítottak pár teherautónyi sziklát… J Amúgy egy igen közkedvelt pálya, mindenki csak szuperlatívuszokban beszél róla, én is.

A verseny napján ismét kellemes idő fogadott minket, 5 fok szél, de legalább csak néha esett…

Most az 62-es rajtszámot kaptam a világranglista szerint, Zsolti pedig a 61-est, szóval ismét közel voltunk egymáshoz. Most eldöntöttem, hogy jól elkapom a rajtot, ha bele döglök is… J Ez sikerült, mondjuk itt a rajtkör is egész jó, lehet előzni, nem dugul be olyan hamar. Zsolti is jól elrajtolt, tudtam, hogy rá kell tapadnom, mert ő elég jó ebben! Mentünk kicsit együtt, majd az első rendes körben kezdtem eltávolodni, mert általában ekkor jön el az én időm. A 43-48. helyek között ingáztam az egész versenyen, szóval egészen egyenletesen mentem. Hol én előztem, hol engem előztek. A verseny utolsó körére azonban, borzasztóan elfáradtam… de nem csak én, mindenki, és még az eső is eleredt! Már annyira fájt minden méter, hogy folyton vicsorogtam, de így is két helyet tudtam javítani a végén, és a 43. helyen végeztem! Zsolti 76. lett!

Amit még kiemelnék, hogy rengeteg magyar látogatott ki, annyian szurkoltak magyarul, hogy totál meglepődtem. Fantasztikus érzés volt így versenyezni! NAGYON KÖSZÖNÖM MINDENKINEK! Az amúgy is fantasztikus hangulat, így még durvább volt, hihetetlen, hogy mennyi ember volt kint a pálya szélén, a csehek is kitettek magukért!

Ez egy jól sikerült verseny volt, de még nem vagyok csúcsformában, szóval remélem lesz ez még jobb is!

Köszönöm mindenkinek a supportot a hétvégén!

Most egy hétvége kimarad, aztán folytatódik a szezon egy horvát C1-esen!

 

Andris

Címkék:
World Cup
Kapcsolódó fájlok: Köridős eredménylista!
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob