Parti András

Világkupa, Albstadt!

  2013. 05. 22. 
Index kép

Sziasztok!
A hétvégén megkezdődött a 2013-as világkupa sorozat, amivel kapcsolatban igen kétes érzéseim vannak. Nem tudom eldönteni, hogy elégedett vagyok, vagy sem… A körülményeket tekintetbe véve, mondjuk az is jó, hogy be tudtam fejezni, és nem adta meg magát a bringám!

A legutóbbi verseny óta eltelt két hét, folytattuk a forma csiszolását Szöllőssy Istvánnal! Szépen alakul is minden, edzésről edzésre fejlődök! Egy új támogatóval is gazdagodtam, a Cep kompressziós termékek hazai forgalmazójának a jóvoltából (amit megtaláltok Ide kattintva ). Ezek a zoknik, már igen jó szolgálatot tettek a több mint 900 kilométeres úton, Albstadtba. Eddig ezek a legjobb kompressziós zoknik, amiket valaha próbáltam, pedig már elég régen használok ilyen felszerelést… Például az is nagyon ésszerű, hogy itt vádli méretet kell megadni, nem csak lábméretet, hiszen az nem feltétlenül függ össze a két méret, így tökéletesen be lehet állítani a kompressziót!

Úgy gondolom, ennek is köszönhetően sikerült aránylag fitten megérkezni. Miközben pakolásztunk, rádöbbentünk, hogy az olimpiai bajnok, Kulhavy-val és az egész Specialized csapattal egy szálláson lakunk. J

Az időjárás már ekkor se mutatta a legszebb arcát, kb. 10 fok volt és néha esett, a pályának viszont mindegy volt, már fel volt ázva a korábbi esőktől… Maga a pálya nekem tetszett, elég technikás egy közepes méretű „droppal”, sok csúszós gyökérrel, néhol kövekkel, meredek emelkedőkkel.

Az időjárás a verseny közeledtével egyre javult, csak vasárnapra, a mi versenyünk napjára jósoltak esőt és 8 fokot. Ez be is jött, a bemelegítés alatt elkezdett esni. Ennek a pályának már nem is kellett sok, hamar jégpályává változott néhány szakasz.

Én az 58-as rajtszámmal támadtam, J szinte mellőlem pedig Zsolti rajtolt a kb. 120 fős mezőnyben.

A rajtom úgy sikerült, ahogy szokott, rosszul! Már nem tudom, hogy én helyezkedek rosszul, vagy a csak általában nincs szerencsém, de mindig „elakad” valaki előttem, amitől jól visszacsúszok. Most ez különösen rossz volt, mert elég hamar beszűkült az első emelkedő, ahol elkezdődött a sorban állás… Ilyenkor állsz kicsit, majd nyélen lökdösődve futsz fél percet, majd megint vársz a sorodra... Kaptam is az első körben bő 2,5 percet.

Zsolti nálam jobban helyezkedett, valamivel előttem volt ekkor, majd kezdtem rákapcsolni, ahogy szétszóródott a mezőny. A második körben javítottam is 13 helyet, közben Zsolti mellett is elmentem, mondtam is neki, hogy jöjjön! De nem jutottam túl messzire, mert a harmadik körben kezdődtek a gondok. Sajnos a 2,25-ös gumi soknak bizonyult ebben a sárban (bár nem is lett volna idő lecserélni) és elkezdett hátul beállni a kerekem. Kezdett egyre nehezebb lenni minden méter, meg kellett állnom kiszedni. Ekkor ismét visszacsúsztam úgy 10 helyet és ez a kínlódás folytatódott a negyedik körben, csak már a lánc is felcsavarodott, meg ugrált. Többször meg kellett állnom… Az 5. körben kezdtem ismét magamra találni, illetve rájönni, hogy, hogyan lehet közlekedni ebben a sárban illetve hova szabad váltani… Pl. kiállni nem nagyon volt szabad, csak egyenletesen pedálozni, mert különben felakadt a lánc.

A végére sokan elfáradtak, mivel kicsit hosszabb verseny volt és a meredek emelkedők, ezek között a körülmények között mindenkiből sokat kivett. Én még jól hajráztam, volna… de az utolsó fél körben még hibáztam és elestem, amitől felfordult a fékkarom, így kellett befejeznem a kört. Sajnos így már nem tudtam javítani, de legalább megőriztem a helyemet.

Az 53. helyen végeztem, ami végül is pontszerzés és nem is olyan rossz, de úgy érzem lehetett volna kicsivel jobb is. Őrölhetek annak is, hogy be tudtam fejezni, mert Zsoltinak sajnos nem sikerült, letört a hátsó váltója, mint sokaknak…

Nem kell sokat várnunk a visszavágásra, most hétvégén már a csehországi Nove Mesto-ban folytatódik a világkupa sorozat, ahol remélem, már jobb körülmények között versenyezhetünk. Ez „mindenki kedvenc pályája”, fantasztikus közönséggel, ha a tavalyi versenyből indulok ki, érdemes lehet kilátogatni, hiszen ez a legközelebbi vk. kis hazánkhoz!

Onnan folytatjuk! J

 

Andris

Címkék:
World Cup
Kapcsolódó fájlok: Köridős eredménylista!
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob