Parti András

Az első nagy lépés London felé!

  2012. 04. 03. 
Index kép

Sziasztok!
A hétvégén lezajlott az első válogatóverseny Szerbiában, mely egyben C2-es besorolású, világranglista pontot adó verseny volt. Sikerült elhoznom az első helyet, amivel egy nagyot léptem előre a nagy cél, London felé...

Dél-Afrikából hazatérve, minden rendben alakult, nagyon jól mentek az edzések, azt hiszem, már kifejtette hálás hatását, hogy 1200 méteren laktunk a fekete kontinensen kb. két hetet. Nekem már ennyi magaslat is „beüt” többnyire. :) A hazaútra még visszatérnék kicsit, mert az elég kalandos volt… Ugyanis a durbani becsekkolásnál kialakult egy kis káosz, mivel a csapattársam Juhász Zsolti csomagjait, csak Frankfurtig címkézték ahol átszálltunk volna a budapesti járatra. Ez azt jelentette, hogy fel kell venni a csomagokat, ott majd ismét feladni, azonban csak bő egy óránk volt az átszállásra ezért lehetetlen volt összehozni a dolgot. Mivel nem jutottunk sehogy dűlőre a „szimpatikus” kisasszonnyal a pultnál, megmutattam ez én csomagjaimat, hogy mi Budapestre megyünk és úgy kéne felcímkézni Zsolti csomagjait is, mint az enyémet. Ennek az lett az eredménye, hogy nekem is átcímkézte, hogy csak Frankfurtig menjen a csomag… Isteni… Persze így le is késtük a gépet, egy későbbi járattal kellett, hogy hazajöjjünk, de Frankfurtban sem értették, hogy miért csinálták ezt velünk, egyszerűen érthetetlen volt a dolog. Mire sikerült itt is mindent elintézni azért összejött két agyvérzés… :)

Hamar túltettem magam a „megrázkódtatásokon” másnap már rekord közeli 5 perces résztávokat hajtottam. Ez jó előjel volt a válogatóversenyre…

Újvidéken egy elég gyors, de azért kemény emelkedőkkel tarkított pálya fogadott minket, nem túl sok technikával, de annál inkább csúszós kanyarokkal a porszáraz talaj miatt. Éjszaka viszont esett egy kis eső, ami csak jót tett a pályának.

Az egyes rajtszámot kaptam, amit tekinthetünk jó ómennek is, ennek megfelelően elsőnek szólítottak a rajthoz. A startom azonban most se volt tökéletes, a 4. 5. hely körül voltam, Szilárd pedig vezetett, szóval mindenképp igyekeztem beverekedni magamat mögé az első lefelé előtt. Az első körben elkezdtem már "felmérni a terepet", néha kicsit meghúztam a tempót, de még csak "kóstolgatás" képen... Az első két körben, 4-en haladtunk együtt (Juhász Zsolti, Szilárd, a szlovák Michal Lami és én), de csak Zsolti és én vállaltunk vezetést, ezért már komolyabb akciókkal próbálkoztam. A 3. kör elején, el is jött a döntő pillanat, amikor én mentem elől és láttam, hogy Szilárd kicsit megúszott mögöttem az egyik lefelében, így full gázra kapcsoltam. Egy hosszabb sík rész jött, ahol bekönyökölve nyomtam egy időfutamot (Itt nagyon jó volt a 29-es bringa), majd a következő felfelében igyekezetem még fokozni a tempót. Sikerült is elszakadnom a többiektől, és aránylag gyorsan kezdett nőni az előnyöm, innen saját tempóban tudtam haladni és az utolsó, ötödik körben már elég volt egy "biztonságit" mennem, nehogy baj legyen. A célba végül 3 perc 10 másodperc előnnyel értem a szlovák, Lami előtt, Szilárd lett a 3. Zsolti pedig a 4. helyen futott be. A top 10-be végül még Csielka Márk fért be a 7. helyen. A lányoknál is elég sok pontot kaszáltunk, például Benkó Barbi révén aki szintén nyerte a futamot.

Az első válogatóversenyre nagyon készültünk az edzőmmel, Szöllőssy Istvánnal, mivel igen nagy a tét, az Olimpia! Úgy érzem ez meg is látszott a versenyen, minden tökéletes volt!

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült ez a verseny, mert ezzel két lépést is tettem, tettünk az Olimpia felé, mivel mindamellett, hogy köztünk kvalifikációs verseny volt, még értékes világranglista pontokat is hoztunk az olimpiai kvótához! 

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, illetve a szurkolást mind a pálya mellől, mind pedig itthonról!

Azonban nincs idő hátradőlni, most szombaton már jön is a következő válogató, egy C1-es verseny formájában, Romániában, Kolozsváron!

Szorítsatok majd!

 

Andris

Címkék:
c2
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob