Parti András

Győzelem Törökországból!

  2011. 09. 12. 
Index kép

Sziasztok!
Végre igazán jó hírrel szolgálhatok! A hétvégén Törökországban álltam rajthoz egy C1-es versenyen és ismét nyerni tudtam, amivel további 60 ponttal járultam az olimpiai kvalifikációhoz. De a lányoknál is elhoztuk a győzelmet, Benkó Barbi révén…

A világbajnokságról hazatérve valahogy fáradtnak éreztem magam, nem mentek az edzések, úgy ahogy kellett volna. Ezért az edzőmmel Szöllőssy Istvánnal megbeszéltük, hogy nem erőszakolom meg magam, inkább lazábbakat edzek a héten. Valószínű most jött ki rajtam a fáradság a rengeteg utazástól, versenytől, edzéstől… Meg persze az utóbbi időben csak világkupákon, EB-n, VB,-n mentem. Ezeken a versenyeken nincs apelláta, mindig a maximumon kell menni. Szóval úgy tűnt a szerveztem kér egy kis pihenőt…

Be is jött a lazítás, a hétvégére már ismét a jó formában éreztem magam és az is optimizmusra adott okot, hogy tavaly is én nyertem ezt a versenyt. Csak némi technikai problémám akadt a verseny előtt, a lock out-om ment tönkre, ezért Csoki (Csóka Gergő) tett még egy „kirándulást” szombaton, a szomszéd városba, egy bringaboltba… Szerencsére végül sikerült megoldani nagy nehezen a dolgot, szóval Csokinak hála, 100%-os bringával állhattam rajthoz…

Vasárnap reggel 10-kor, rajtunk magyarokon kívül, még görög, lengyel, brazil, orosz, ciprusi, német és persze török versenyzők várták, hogy a startsíp megszólaljon :). Miután ez megtörtént, próbáltam kilőni, de kissé bezártak. Az emelkedő végére azért nagyjából kiverekedtem magam, és be tudtam állni a 3. majd a második helyre a görög, Priklis mögé. Az első körben nem éreztem túl acélosnak a tempót, ezért átvettem a kezdeményezést és nagyobb fokozatra kapcsoltam. Ekkor ketten maradtunk a göröggel, majd ő is megúszott. Na, erre rádobtam még egy lapáttal és a második kört már egyedül fejeztem be az élen. Innen már csak egy kis technikai malőr tette izgalmasabbá a versenyemet. Elfordult az első váltóm és nem igazán akart leváltani a nagytányérról… Egy darabig úgy voltam vele, nem baj, legalább nagyobb tempót megyek :). De az utolsó két körben már inkább „lerúgtam” a láncot egy két helyen.

Ennek ellenére is magabiztos előnnyel nyertem! Nagyon örülök, hogy összejött, ezzel ismét 60 pontot zsebeltem be… Juhász Zsolti is jól ment, 4. lett és Buruczki Szilárd (13. hely) is szerzett pontot, bár őt a technikai gond is hátráltatta és még a világbajnokságon szerzett varrat is benne volt a kezében, szóval respect...! Pontszerzőnek, még Csielka Márk fért be a 15.helyen, defektelve. A lányoknál is elhoztuk a győzelmet Benkó Barbi révén, de a második hely is a „miénk” volt Dósa Eszternek hála, valamint pontot még Módos Gabi is hozott a 5. helyen, bár egy defekt is hátráltatta.

A befutó után, azért Zsoltit és engem „megleptek” egy doppingellenőrzéssel is… Hirtelenjében lenyomtunk bő két liter vizet mire nagy nehezen megszültük a 125 millilitert, ebben a melegben.

Csokinak és Benkó Lacinak ezúton is köszönet a sok segítségért!

A legjobbat majdnem ki is hagytam… A VB után frissítették a világranglistát, és végre „első oldalas” rider lettem, jelenleg 39. vagyok. Ez nagy cél volt idénre, hogy meglegyen a top 40! :)

Hétfőn, azaz ma hazafelé vesszük az irányt és most legalább másfél hetet leszek otthon, nem is tudom mikor volt utoljára ilyen, de jó lesz végre. Azért verseny lesz, ezen a héten is, mivel vasárnap, a szülinapomon :), Veszprémben lesz egy C2-es verseny. Úgy hallom kemény nemzetközi mezőny várható, szóval gyertek el minél többen szurkolni nekünk!

Andris

Címkék:
c1
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob