Parti András

Durva a helyzet a világbajnokságon...

  2011. 09. 01. 
Index kép

Sziasztok!
Már a világbajnokság helyszínéről jelentkezem, a svájci Champery-böl, sőt már túl is vagyunk az első versenyszámon a csapatváltón. De az igen extrém pálya, már Magyar veszteséget is hozott...

Hétfőn este érkeztünk meg, kedden pedig már a pályajárás volt a program. Most mit mondjak, a Svájciak elég brutális kört raktak össze, valami eszméletlen technikás… Brutális, nincs jobb szó rá! Tiszta gyökér minden, a bringa arra megy, amerre akar. De van pl. egy bő méteres letörés, amit egyszerűen le kell ugrani, de mire leérkezel egy meredek lefelében, szerintem több mint másfél métert zuhansz… Persze „enyhén” csúszós körülmények között… Azért van „chicken way”(ami egy otthoni pályában szintén szedné az áldozatokat), de az hosszabb ezért többnyire én is a letörést választom, ha nem sárga zászlóznak, mert valakit éppen kaparnak össze az aljában…

Az előbb említett letörésnél, elég sok baleset van, de itt, ha hibáz valaki, többnyire nem ússza meg… Gyakran fordul a mentőhelikopter is… Sajnos itt volt egy áldozat a Magyar csapatból is, Buruczki Szilárd rontotta el az érkezést. Kórházba is kellett vinni, kapott néhány öltést a karjára, meg néhol összezúzta magát, de szerencsére már jobban van. Ma már bringára is ült J, remélhetőleg hamarosan ismét top formában lesz!

Első nap, én is szerencsétlenkedtem kicsit, de megúsztam egy váltófül elhajlással… Azonban napról napra, kezdek jobban ráérezni a pályára, de még mindig nem könnyű.

A csapatváltó, szerdán, délután 5-kor került megrendezésre. A Magyar váltó Juhász Zsolti, Fenyvesi Peti, Benkó Barbi és Parti Andris J összeállításban indult, ugyanebben a sorrendben. Sajnos nem sikerült a legfényesebben, pedig Zsolti még elég jól, a 14. helyen hozta be a váltót, majd kicsit visszacsúsztunk és Barbi is elesett, szóval nem volt szerencsénk, de ebben a pályában ez benne van. Én a 20 helyen vettem át a stafétát, de az elején, se előttem, se mögöttem nem láttam senkit. Nem volt a legjobb így elindulni, aztán belendültem és végre igazán jól éreztem magam a pályán, már csak azért is mert, ilyen száraz állapotban még nem volt… A kör vége felé láttam, hogy közeledek a Japán sráchoz, de a célvonalig, nem tudtam utolérni, kb. 5 méterrel jöhetett be előttem… Szóval nem sikerült javítani, a 20. helyen érkeztünk meg, de azért kapott az ország pár UCI pontot az olimpiai kvalifikációhoz!

Az igazi megmérettetés azonban szombaton vár rám a világbajnokságon. Biztos vagyok benne, hogy kő kemény verseny lesz, ezen az őrült pályán… Ha valamikor, most biztos szükségem lesz rá, hogy szorítsatok nekem J. Aki akarja akár élőben is követheti a neten.

Üdv: Andris

Címkék:
verseny
Kapcsolódó fájlok: Eredménylista
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob