Parti András

24. hely az Európa Bajnokságról!

  2011. 08. 09. 
Index kép

Sziasztok!
Már régebben nem jelentkeztem, többek között azért, mert az OB után kicsit "szabadságra" mentem. Rám is fért a pihenés, de már egy ideje ismét gerjesztem a wattokat , sőt a hétvégén az Európa Bajnokság is megvolt, sikeresen!

Az OB után egy lazább hét következett, mivel már rég nem volt ilyen és a tengerentúli versenyekkel együtt, egy elég leterhelő időszakot zártam le ezzel. A terv az volt, hogy leugrunk a Balcsira egy hosszú hétvégére a családdal, de az időjárás meghiúsította minden tervemet… Azért így is sikerült kikapcsolódni ezen a két versenymentes hétvégén, többek között Skanzen látogatással és egy kis nyári bobozással .

Az egy hét lazítás után, újra teljes gőzzel vetettem magam az edzésekbe, jól is mentek, végre frissnek éreztem magam ismét, mid mentálisan, mind fizikálisan. Csak az eső próbált néha keresztbe tenni nekem, de kemény voltam és nem hagytam magam. Még szakadó esőben is megcsináltam az edzéseket, bár néha már azt hittem, úszóhártyák fognak a lábujjaim közé nőni. Egy FTP tesztet is csináltam és jobb watt eredményeket produkáltam, mint idén bármikor, bár legutóbb még tavasszal csináltam, de ez optimizmusra adott okot.

Az EB-re pénteken indultunk, mivel csak a közeli Szlovákiában volt, és a pályát is ismertük, többé-kevésbé, mivel már versenyeztünk itt. Nem ez a legtechnikásabb kör, de azért a kemény emelkedőkön a fülledt melegben mindenkinek volt néhány nehéz perce…

A 29-es rajtszám jutott nekem, kb. innen is rajtoltam. Ez már jó kezdőpozíció, de a startom is jól sikerült. Azért az első kör nem volt könnyű, nyélen kellett menni, mint mindig, de most ez a fülledt meleg még nehezebbé tette a dolgot. Az első körről a 31. helyen jöttem be, de ekkor még szinte összefüggő sorokban jöttünk. A következő körben már jobban odaléptem, elkezdtem néhány hellyel előrébb jönni. A verseny közepe felé értem fel a 24-25. helyre, ahonnan nem igazán tudtam előrébb lépni, csak folyton változtak ez emberek körülöttem… Nem unatkoztam . A vége felé azonban már nagyon nehéz volt minden méter, többek között azért is, mert a szervezők, a kiíráshoz képest plusz egy körrel leptek meg minket… Így kicsit hosszabb lett a menetidő az optimálisnál, főleg ebben a melegben. Azért én nem adtam meg magam az utolsó körben sem, csak Maxime Marotte (offenburgi vk. 3. helyezettje) előzött meg, de én meg elkaptam az idő közben teljesen elkészülő Sven Nys-t, szóval egy-egy, volt az állás. J Így végül a 24. helyen értem célba 7:40-el Kulhavy mögött.

Úgy érzem elég jól sikerült a verseny, jól kihajtanom magam és további 24 UCI pontot szereztem, ami az olimpiai kvalifikáció szempontjából is jól jön, de ami még fontosabb, hogy ismét partiban voltam a top riderekkel!

A vasárnapi napon, még velem egy futamban Buruczki Szilárd is ott volt, aki szintén a pontszerző 40-ben tekert, de sajnos az utolsó kör vége felé meggyűlt a baja a technikával és futva fejezte be a versenyt, így 41. lett. Dósa Eszter viszont a lányoknál tudott pontot szerezni 34. lett.

Ismét köszönet Valter Tibinek, a perfekt supportért, valamint mindenkinek, aki szurkolt, sok magyar hangot halottam, ami mindig erőt adott!

Azért, hogy ne legyen minden fenékig tejfel, hazafelé kaptam az infót, hogy Csömörön egy mellékutcában parkolva (mivel innen indultunk), valami „intelligens” levitte a visszapillantómat az autómról… Pedig még csak nem is az úton álltam, ehhez a produkcióhoz le kellett hajtani az úttestről… Persze betétlap vagy ilyesmi sehol… Szóval nem lehet minden tökéletes, de ne legyek nagyravágyó.

Most hétvégén Csehországban a világkupa sorozat utolsó előtti futam következik, itt a 39. helyről várom a folytatást, itt is a cél a top 30, de ez nagyon kemény menet lesz. Én meg fogok tenni mindent az ügy érdekében, érdemes lesz akár élőben is kilátogatni, mivel nincs mindig ilyen közel hozzánk világkupa!

Andris

Címkék:
verseny
Kapcsolódó galériák: Európa Bajnokság - 2011-08-10
Kapcsolódó fájlok: Eredménylista
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob