Parti András

Izraeli "kiruccanás", első UCI pontok!

  2011. 03. 05. 
Index kép

Sziasztok!
Az utóbbi pár napot Izraelben töltöttem, hogy rajthoz álljak az idei első két viadalon, mely március 4-én, illetve 5-én került megrendezésre. Az első verseny kevésbé volt sikeres, de a másodikon már sikerült értékes UCI pontokat gyűjteni!

Az utazásunk a csapattal, illetve Benkó Barbival és Buruczki Szilárdal kiegészülve zajlott, valamint szintén a csapatunktól Simonyi Csaba tartott velünk, mint kísérő. Maga a repülőút, relatíve zökkenőmentes volt, bár a Ferihegyen átestünk egy kisebb kikérdezésen, lévén ide nem olyan egyszerű bejutni. Mondjuk ezt tudtam, mert már jártam itt 2003-ban is versenyezni. Az autóbérlés már kicsit tovább tartott, így csak estére értünk Haifába a szállásunkra.
Azonban ekkor szembesültünk a szobánkkal. Mind a 8-an egy szobában emeletes ágyakon kb. 10 négyzetméteren összezsúfolva. Másnap gyorsan néztünk is egy másik szállást és elköltöztünk egy kellemesebb hotelba, csak elment vele a fél nap, ami ugyebár a pályajárásra lett volna szánva.
Az első verseny C2-es volt pénteken, de én hullafáradtnak éreztem még magam, mert nagyon sok tennivalóm volt az indulás előtti napokban, mivel az öcsém, Olcsi már vasárnap utazik le Horvátországba edzőtáborba, mi pedig kedden megyünk utánuk, szóval össze kellett hozni mindent.
A bringát is sajnos csak az utazás előtti napon kaptam meg, ezért csak néhány pillantás vetettem rá, utána már pakoltam is be a zsákba. Ez vissza is ütött az első versenyen, még nem volt összerázódva a gép, be is jött a technikai malőr. Amúgy is fáradt voltam, ezért a verseny eleje, nagyon rosszul ment éreztem, hogy nem jók a lábaim, de kicsit később egyre jobb lett, és kezdtem haladni. Ekkor ez első váltóm elállítódott, nem volt csak kistányérom, ezt megcsináltam a depóba, de pár körrel később meg beesett a láncom a vázhoz, amit alig bírtam kiszedni. Ekkora túl sok időt vesztettem. Ezután, akárhogy is utálok, a legésszerűbb döntés a kiállás volt, mivel másnap ismét verseny. Itt végül Barbi megnyerte a női futamot, Szilárd pedig 5. lett, csak ők szereztek pontot.
Másnap egy C1-es verseny várt ránk, itt a mezőny is erősebb volt, kiegészültünk pl. néhány igen jó lengyel versenyzővel, többek között a lengyel bajnokkal. A rajtom itt már jobb volt, de kicsit később megakadtunk és visszacsúsztam kissé. A verseny eleje megint nem igazán ment, fokozatosan gyorsultam. Körről körre szedtem le az embereket, Juhász Zsoltit is a verseny közepe után értem utol, ő nagyon jó rajtot vett! A vége felé haladtam talán a legjobban, mire elkezdtem élvezni a versenyt vége is lett :), kicsit túl rövidre is szabták, a győztes alig 1:20-at ment. Végül az 5. helyre sikerült bejönnöm, ami nem olyan rossz korai szezon kezdet, ez 20 pontot jelent, a világranglistán! Pontot szerezni még Zsoltinak (8. hely) és Szilárdnak (14. hely) sikerült, Barbi pedig a lányoknál 2. lett.
Most indulunk haza :) nem sokat fogunk aludni. Legközelebb már Horvátországból jelentkezek friss hírekkel.
 
 
 
 
© 2011 Created by Bob